Gabioner

Visste du at det er funnet intakte gabioner i Bologna, Italia fra 1800 tallet?

Gabioner er en eldgammel og solid byggeteknikk som har blitt meget populær i Europa og Norge. Gabioner benyttes til alt fra støttemur og støyskjerming til fasader, flomsikring og militære bunkere i Midtøsten. Ordet gabion stammer fra Italia og betyr bur, kister eller bokser fylt med masse, stein eller sand. Gabioner er meget godt egnet som erosjonssikring og benyttes ofte ved veibygging og damsikring men også som rimelig støttemur på privat eiendom. Forsvaret benytter bastioner som er kledd med geotekstil for påfylling av sand som beskyttelse av militært personell eller som flomsikring.

Vi benytter kun sveisede gitter gabioner som er kraftigere og tåler mer enn netting gabioner. Vi tilbyd hovedsakelig gabioner med trådtykkelse på Ø3mm eller 4,5mm. Andre dim pr forrespørsel. For store veiprosjekter o.l anbefaler vi 4,5mm.

Vi tilbyr støttemur gabioner av sveiset nett som leveres flatpakket og ferdig montert klar for påfylling av stein. Økonomisk og urbant byggeteknikk som skaper flotte omgivelser. Kontakt oss for å få tilsendt prisliste og PDF.

Gabioner gjør bygging med stein til en lek! Med gabioner kan du bygge støyskjermer, støttemur, steingjerder, fasader, kunst, bygg, portaler, figurer ja hva som helst.

Standard lengder: 0,5m / 1m / 2m
Standard bredde: 0,5m eller 1m
Standard høyde : 0,5m eller 1m.

EKSEMPEL :

  • Skal du bygge 1m høy støttemur lengde 20m og bredde 1m, trenger du totalt 10 enheter og du velger 2m lange gabioner.
  • SKal du bygge 2m høy støttemur lengde 40m og bredde 1m, trenger du totalt 40 enheter a 2m lengde fordelt på 2 rader.

Flere enheter skjøtes til et sammenhengende stålskjelett før man kan starte fyll av valgfri type stein. Det benyttes stål spiraler som enkelt tres inn i overgangene mellom hver gabion. Det må også benyttes avstivere i hjørner og på midten for å hindre ev. deformasjon når man fyller på med stein.

Husk at grunnen bør være kompakt , gjerne med en såle av grus som sørger for god drenering.

TRINN 1

Begynn i en ende. Ta frem en flatpakket gabion og fold ut sidene. Pass på at bunnen er ned og start deretter med å løfte opp sidene slik at det dannes et firkantet bur. Ta frem en spiral og tvinn denne vertikal nedover slik at sidene holder sammen. Bend inn endene på spiralene med en tang slik at disse ikke tvinnes ut når du skal fylle i stein.

TRINN 2

Bruk ståltråd som følger med til å stive av gabionene på midten. Ståltråden skal gå tvers over og strammes litt med en tang. Dette er for å hindre at gabionene buler ut når du senere skal fylle stein i. Gjør det samme i hjørnene. Det kan også bestilles ferdig avstivere a kr 15 pr stk.

TRINN 3

Dersom du ønsker å fylle stein med trillebår eller maskin bør du benytte horisontale trebord som festes midlertidig utenpå gabionene mens du fyller stein. Det gjør at gabionene beholder fasongen når mye stein fylles på en gang. For å oppnå best resultat anbefales at stein i fremkant / på forsiden av gabionene legges for hånd.’

TRINN 4

Begynn å fylle stein i en ende.

Å lø en steinmur kan være meget tidkrevende og kostbart. Ved å benytte gabioner bruker man en brøkdel av budsjettet og får en helt unik konstruksjon som skiller seg ut og skaper fantastiske omgivelser. Stålkurvene har livslang holdbarhet og er galfan behandlet som innebærer den beste overflate beskyttelsen som forebygger rust og slitasje.


OBS. Kun salg til anleggsgartnere, konsulenter og entreprenører.

Urbane uteområder , her på universitet

Gabioner blir stadig mer ettertraktet som bruk på fasader. Det er en rimelig og attraktiv løsning som vil gjøre ethvert bygg om til et lekkert blikkfang. Fasadegabioner forankres i veggen før steinfyllingen starter. Våre konsulenter på fabrikken er behjelpeig med å utarbeide forslag og løsninger. Send oss info om bygningen så lager vi et oppsett kostnadsfritt.

Gabion søyler med innvendig stolpe som støtte når høyde overstiger 3 M

Enheter med geotekstil foldes ut og fylles deretter med sand:

Soundblock er gabion med 3 kammer hvor miderste er kledd med geotekstil for påfylling av jord mens ytterkammer fylles med stein. Meget godt egnet for veiprosjekter, enheter kan leveres på opptil 5m lengde for å oppnå få overganger/skjøter.

Soundblock er den mest støydempende støyskjermen på markedet utviklet for å harmonere med omgivelsene da det er tilrettelagt for beplantning. Detkan også benyttes bastioner kledd med geotekstiler for kun påfyll med maskin. (1 kammer)

Gabionmadrasser benyttes som effektiv erosjonsikring nær kyst, elver og vann. Vevede madrasser leveres i flere lengder og bredder.

GABION MADRASSER – DIMENSJONER:

GABION GJERDE – EKSTRA SOLID UTGAVE:

Velg Gabioner